L'Ajuntament de Xàtiva es persona en la causa que investiga el finançament il·legal de l'Olímpic

Es tracta d'una peça separada del cas Imelsa sobre l'etapa en què el club el presidia el popular Alfons Rus

Una imatge d'arxiu d'Alfonso Rus.
Una imatge d'arxiu d'Alfons Rus
14 de maig 2020 - 15:33

L'Ajuntament de Xàtiva s'ha personat en la causa que investiga el suposat finançament il·legal del club de futbol Olímpic. Aquesta investigació és una peça separada del cas Imelsa i afecta l'etapa en què era president del club el també president en aquell moment de la Diputació de València i alcalde de Xàtiva pel PP, Alfons Rus.

El consistori, que dirigeix Roger Cerdà, del PSPV, ha informat en un comunicat que la personació en aquesta causa s'ha fet com a part perjudicada i es justifica en el fet què el procediment investiga el presumpte cobrament de comissions il·legals pagades per empreses concessionàries contractades per l'Ajuntament a través d'una trama de factures falses utilitzant el club de futbol.

La Unitat Central Operativa (UCO) de la Guàrdia Civil, de fet, va revelar a principis del mes de maig en un informe aportat al jutjat del cas Imelsa que l'equip de futbol CE Olímpic de Xàtiva, que va presidir l'expresident de la Diputació de València Alfons Rus, investigat en aquesta causa, es va finançar il·legalment durant 13 anys. Els fons, segons el mencionat informe, procedien de 23 empreses adjudicatàries d'obres i serveis a l'Ajuntament de Xàtiva.

Cerdà ha declarat que l'Ajuntament es persona “per a defendre els interessos de la ciutadania de Xàtiva, de la mateixa manera que ho hem fet en els processos judicials pels sobrecostos de la plaça de bous o de la Ciutat de l'Esport, grans infraestructures municipals dutes a terme durant l'etapa de governs del PP que s'han saldat amb importants variacions respecte del pressupost inicial en tots dos casos”.

També et pot interessar

stats