L'Ajuntament de Villena denega la plaça als aficionats als bous

L'equip de govern al·lega raons tècniques de seguretat per a no cedir la plaça durant les festes.

La plaça de bous de Villena és un edifici multifuncional amb una capacitat per a 4.000 persones
La plaça de bous de Villena és un edifici multifuncional amb una capacitat per a 4.000 persones

L'Ajuntament de Villena, on governen Els Verds amb majoria absoluta, ha denegat la petició de la Penya Cultural Taurina Villenense per a celebrar una correguda de bous durant les festes patronals de la primera setmana de setembre. Al·leguen, d'una banda, raons tècniques de seguretat per a la celebració d'aquest tipus d'actes. D'altra, consideren que un espectacle on es maltracten animals no és compatible amb la imatge de Villena que es vol promocionar des de l'ajuntament.

Un col·lectiu animalista també havia sol·licitat la cessió de les instal·lacions municipals per a celebrar un congrés. Ni els uns ni els altres han rebut el vistiplau de l'equip de govern municipal. Segons el president de la Penya Cultural Taurina, Vicent Ortuño, aquesta negativa és un estratagema de l'alcalde, que es declara obertament antitaurí.

El Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana va condemnar el passat febrer l'Ajuntament per haver denegat l'ús de la plaça a la Penya Cultural Taurina per a celebrar una correguda de bous l'any 2016. Segons la sentència del TSJCV, l'equip de govern municipal no té competències ni per a autoritzar ni per a denegar la celebració d'espectacles taurins, ja que és una competència de rang estatal.

Una plaça amb història

La plaça de bous de Villena, ara de propietat municipal, va ser inaugurada l'any 1924. L'última correguda es va celebrar durant els anys huitanta, quan va haver de tancar a causa dels deutes dels aleshores propietaris i als problemes de seguretat. L'ajuntament la va reobrir al 2010 convertida en un edifici multifuncional per a donar cabuda, no només a corregudes de bous, sinó també a esdeveniments culturals i esportius.

En aquests moments, la plaça de bous s'habilita per a acollir pistes poliesportives. Es tracta d'una plaça coberta amb una volta de vidre amb capacitat per a 4.000 espectadors.

També et pot interessar