L'Ajuntament de Vilanova d'Alcolea dona consells per a fer front a les caparres

Aquests àcars són un altre dels problemes associats a la calor i la humitat de la primavera en qualsevol localitat i, de vegades, poden provocar malalties i reaccions al·lèrgiques

Les caparres, un altre dels problemes associat a la calor i la humitat / À punt NTC

Una primavera plujosa i calorosa com la d'enguany pot contribuir a l'increment de les caparres. A Vilanova d'Alcolea, a la Plana Alta, el consistori ha donat consells per les xarxes per a fer front a les molèsties que puguen provocar. Entre altres, expliquen que, si la persona no pot llevar-se-la, s'ha d'acudir al metge.

Les caparres s'alimenten de sang de diferents hostes com éssers humans i altres animals. La seua estratègia és senzilla: esperen en les plantes perquè passe alguna pressa i, en eixe moment, li boten al damunt. Aquests àcars són capaços de transmetre diverses malalties.

El metge rural Nel·lo Monfort explica en declaracions a À Punt NTC que en algunes ocasions poden provocar malalties més serioses, com pot ser la malaltia de Lyme -que comporta erupcions a la pell, febra, mal de cap i fatiga- i també reaccions al·lèrgiques.

El consistori de Vilanova d'Alcolea, a la comarca de la Plana Alta, ha fet un comunicat per les xarxes socials per a plantar cara a aquests paràsits. El doctor Monfort explica que si la persona no pot eliminar-la del seu cos, el millor és acudir a l'especialista. Les caparres no són un problema que afecte una localitat en concret, sinó que són les condicions meteorològiques les que provoquen esclats poblacionals de caparres.

També et pot interessar

stats