L'Ajuntament de Vila-real impulsa una campanya per un ús correcte del seu topònim en l'àmbit digital

La iniciativa es dirigeix a aplicacions, xarxes socials i plataformes com Google Maps o el buscador Bing.

Imatge del vídeo promocional del nom de Vila-real al web de l'Ajuntament
Imatge del vídeo promocional del nom de Vila-real al web de l'Ajuntament

L'Ajuntament de Vila-real impulsa una campanya per un ús correcte del seu topònim en l'àmbit digital, sobretot en les aplicacions, les xarxes socials i plataformes com Google Maps o el buscador Bing. Des del 2006, en un acord plenari i per unanimitat, es va decidir que el topònim únic i correcte d'aquest municipi de la Plana Baixa fora Vila-real. Arrere quedaven les versions de Villareal de los Infantes o Villareal. Des de la Regidoria de Normalització Lingüística es treballa des de ja fa vint anys per a conscienciar sobre l'ús correcte del topònim. En aquest sentit, el regidor Santi Cortells assenyala que ''als vila-realencs no ens agrada que ens toquen el nom, perquè és una cosa molt nostra. Vila-real és pioner en això de normalitzar el seu topònim''.

Les empreses de la ciutat ja han canviat en la majoria de casos la raó social antiga i estan actualitzats, encara que sempre queda algú que va més endarrerit. En aquest sentit, des de la pàgina web de l'Ajuntament es poden descarregar cartes perquè els mateixos veïns puguen enviar-les directament a les entitats que ho consideren, ja que moltes vegades no arriba el correu pels malentesos del topònim. Una altra de les últimes novetats de la longeva campanya és l'avís d'incidències via WhattsApp, és a dir, els veïns i veïnes tenen un telèfon (606395976) per a avisar dels llocs que troben amb el nom incorrecte. Hi han arribat prop de 500 notificacions.

Què passa amb el Villareal CF?

Sobre el nom propi del club de futbol de la ciutat, el regidor de Normalització, Santi Cortells, opina que els ajudaria molt si adoptara també el nom actual, ''ja que és una empresa molt important i un equip de Primera Divisió amb molt d'impacte. Però clar, com que és el nom d'una empresa privada, depén de la voluntat dels propietaris''.

També et pot interessar

stats