L’Ajuntament de València vol legalitzar l’activitat dels manters

El Pla Municipal d’Immigració és un projecte que pretén agrupar els venedors immigrants ambulants en un espai propi per a treballar.

Els manters carreguen els seus productes
Els manters carreguen els seus productes / Europa Press

Aquest pla pretén que els immigrants puguen treballar amb totes les garanties legals, formen part del mercat laboral i tinguen una regulació municipal pròpia, segons ha explicat la regidora de Migració, Neus Fàbregas. L’objectiu, segons Fàbregas, és agrupar els immigrants que venen de manera ambulant als carrers de València perquè tinguen un espai on poder fer la seua faena. La regidora ha manifestat que treballa amb els manters i els comerciants perquè tots els sectors en tinguen els drets garantits.

Els manters valoren positivament este projecte. Segons ha explicat Mor Diagne a À Punt Mèdia, els venedors immigrants volen tindre un lloc on vendre els seus productes i pagar els impostos que els pertoquen. Des de l’ajuntament, la regidora Fàbregas ha dit que s’està elaborant un cens amb tots els manters que hi ha a la ciutat per a decidir per quina fórmula legal apostaran. En principi, segons explica, s’estudia la possibilitat de crear una cooperativa que incloga tots els immigrants venedors ambulants. La condició per a formar part d’aquest projecte és que cap dels productes que s’hi venguen siguen falsificacions. 

L’espai on s’ubicaran encara no està decidit però es consensuarà amb els manters, segons ha avançat la regidora. Aquest Pla Municipal d’Immigració es debatrà demà dijous en el ple del consell municipal.

També et pot interessar

stats