L'Ajuntament de València tornarà 27.000 euros a una empresa hotelera per l'IAE del primer any de pandèmia

Un tribunal estima així el recurs de la mercantil que esgrimia que el tancament durant l'estat d'alarma i les posteriors restriccions en els aforaments va alterar la seua activitat

Imatge d'arxiu d'un hotel tancat per la crisi sanitària de la Covid-19
Imatge d'arxiu d'un hotel tancat per la crisi sanitària de la covid-19 / À Punt NTC

El jutjat contenciós administratiu número 3 de València ha estimat el recurs d'una empresa hotelera contra l'Ajuntament de València i acorda que se li reembossen els 26.888,70 euros de l'impost d'activitats econòmiques de l'exercici de 2020 a causa de les restriccions que aquesta activitat va patir durant el primer any de la pandèmia: tancament durant l'estat d'alarma i posteriors restriccions en els aforaments, segons ha informat aquest dilluns el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJ). La sentència és ferma.

L'empresa hotelera va demanar la devolució de l'IAE "en considerar que no s'havia produït el fet imposable", donat que els seus establiments van hver de romandre tancats temporalment. L'Ajuntament de València havia rebutjat les pretensions de l'empresa argumentant, entre altres, que "la declaració de l'estat d'alarma té naturalesa reglamentària, no afecta les obligacions tributàries".

També et pot interessar

stats