L'Ajuntament de València torna a obrir les visites al públic després de tres dies tancat

El motiu, la col·locació de la vidriera amb l'escut municipal que ha estat en restauració durant quatre mesos.

VÍDEO | L\'Ajuntament de València torna a obrir les visites al públic després de tres dies tancat

L'Ajuntament de València ha tornat a obrir-se a les visites al públic després d'haver estat tres dies tancat. El motiu és que estaven tornant a col·locar la vidriera amb l'escut municipal que han estat restaurant durant quatre mesos. Esta vidriera, situada a la claraboia decorativa de l'entrada principal, es va col·locar en l'edifici del consistori l'any 1941 perquè que l'anterior va ser destruïda durant un bombardeig en la Guerra Civil. Un taller de vidre d'Alginet l'ha restaurada al foc i conservant les vora 200 peces que la formen.

La restauració de les peces de la vidriera ha permés fer-ne una neteja rigorosa aplicant un tractament estructural mitjançant la retirada prèvia d'òxid. Sergi Campillo, regidor de Govern Interior, afirmava dissabte que, a partir d'ara, es podrà contemplar una vidriera "neta, més brillant i restaurada, que ajudarà a posar en valor l'edifici més important, el de la casa consistorial, que té una història impressionant i una rica arquitectura que hem de conservar".  

D’altra  banda, l’ Ajuntament de València compta també amb una altra vidriera que té l'escut municipal de la ciutat. Està situada en el pati de Cristall, on ara està el Servei de Gestió d'Hisenda, i que va ser restaurada fa uns anys, quan es va fer la reforma d'aquella part de l'edifici.

També et pot interessar

stats