L'Ajuntament de València suspén la processó cívica i la mascletà del Nou d'Octubre

El consistori està buscant una fórmula alternativa que permeta exhibir la Senyera durant diversos dies.

L'Ajuntament de València suspén la processó cívica i la mascletà del Nou d'Octubre
L'Ajuntament de València suspén la processó cívica i la mascletà del Nou d'Octubre

La junta de portaveus de l'Ajuntament de València ha fet oficial aquest dimarts l'anul·lació dels actes principals del Nou d'Octubre a causa de la situació actual de la pandèmia de coronavirus. Per tant, no hi haurà ni processó cívica ni mascletà.

L'alcalde de la ciutat, Joan Ribó, ha explicat que en lloc de la processó, "els valencians podran anar a veure la Senyera, amb les corresponents mesures de seguretat, al Saló de Cristall de l'Ajuntament de València". El 9 d'octubre, a les 12:00 hores, es traurà la Senyera del Museu Històric i es traslladarà al Saló de Cristall, acompanyada d'una representació de la corporació i els timbalers, i a partir de les 12:30 i fins a les 21:00 es podrà visitar al consistori.

Així mateix ha avançat que no es farà una gran mascletà a la plaça de l'Ajuntament, sinó que es traslladaran i distribuiran els actes pirotècnics: el dia 8, els castells i els focs artificials; i el dia 9, les mascletaes.

A més, s'estan estudiant altres possibilitats, com la d'estendre la celebració al 8 d'octubre també traslladant la celebració de l'acte d'honors i distincions al matí d'aquest dia.

Per la seua banda, la Generalitat ha de determinar com organitzarà l'acte institucional en què s'atorguen les altes distincions i si hi ha, o no, una recepció posterior.

També et pot interessar

stats