L'Ajuntament de València suspén la cavalcada dels Reis i les visites al betlem municipal

Personal del consistori recollirà els Reis "en un punt de la ciutat" i els traslladarà perquè l'alcalde i la fallera major infantil els reben.

El regidor de Cultura Festiva, Carlos Galiana, en roda de premsa
El regidor de Cultura Festiva, Carlos Galiana, en roda de premsa / Ajuntament de València

L'Ajuntament de València ha suspés la cavalcada dels Reis i les visites al betlem municipal (tradicionalment, instal·lat en el Saló de Cristall de la casa consistorial), segons ha informat aquest dilluns el regidor de Cultura Festiva de l'Ajuntament de València, Carlos Galiana. La decisió arriba després que dijous passat el president de la Generalitat, Ximo Puig, anunciara noves restriccions per a aquestes festes de Nadal.

Galiana ha informat, a més, que el personal de l'Ajuntament recollirà els Reis "en un punt de la ciutat" i els traslladarà al consistori perquè l'alcalde, Joan Ribó, i la fallera major infantil, els reben. No es detallarà el recorregut que faran per tal d'evitar aglomeracions, però es podrà seguir, això sí, per Internet.

Quant al betlem municipal, el regidor de Cultura Festiva ha explicat que ja estava contractat, motiu pel qual han optat per instal·lar-lo. No obstant això, només es podrà veure per Internet gràcies a una gravació que es realitzarà exclusivament per a aquesta finalitat i que estarà disponible en les pàgines web del consistori i de la Conselleria de Cultura Festiva.

Hi ha altres tradicions que, de moment, continuen vigents, com el recorregut de la Missatgera Caterina pels barris per a recollir les cartes als Reis. Ho farà des del 26 de desembre al 5 de gener. També, en aquestes dades, es programaran activitats infantils i juvenils que arribaran, segons la Conselleria de Cultura Festiva, a 25 barris i pobles de la ciutat sota el lema "Toc Toc, el Nadal està en el teu barri". Aquesta programació inclourà concerts, espectacles de màgia i teatre "a l'aire lliure" i "amb totes les mesures de seguretat", segons han expressat des de la conselleria.

També et pot interessar

stats