L'Ajuntament de València subhasta més de cent parades en dotze mercats locals

Les ofertes més disputades d’aquest dilluns han sigut dues parades del Mercat del Cabanyal, que han arribat fins als 8.800 euros 

Subhasta de parades als mercats de València / À Punt NTC
Lorena Caballero
Cristina Català
21 de juny 2021 - 17:19

Els mercats municipals mostren revitalització després de la pandèmia. Un exemple l'hem trobat aquest dilluns amb una oferta inèdita i massiva de parades. L'Ajuntament de València ha subhastat més de cent parades en dotze mercats de la ciutat. Els preus han variat des dels 132 euros per una parada al Mercat de Torrefiel fins als 8.800 d'un lot de dues parades al Mercat del Cabanyal. La subhasta atorga una llicència d'explotació per a vint anys.

Una de les assistents, Brenda Aguilar, ha explicat a À Punt que fins ara es dedicava a la dansa. Té 37 anys, però la pandèmia, la crisi de la cultura i de les arts l'han obligada a replantejar-se el futur. Vol canviar de vida, reciclar-se i muntar un negoci especialitzat en café, al mercat de Rojas Clemente. Altres no han tingut tanta sort, però ella sí que ho ha aconseguit. El preu d'eixida era de 544 €, però ha hagut d'oferir 840 per a quedar-se-la.

Un moment de la subhasta d'aquest dilluns a València
Un moment de la subhasta d'aquest dilluns a València / À Punt NTC

Com Brenda, moltes persones han participat en la primera subhasta després de nou mesos paralitzades, a causa de la pandèmia. Normalment aquestes vendes públiques es fan cada tres mesos. Algunes de les persones interessades a aconseguir una parada al mercat han explicat a À Punt que els interessa molt més aquest tipus de negoci que estar en un comerç tancat.

Sonia Cano, cap del Servei de Comerç de l'Ajuntament de València, ha explicat que ho han fet escalonadament, per mercats, i en alguns llocs s'han arribat a preus significatius. Hi ha hagut molta gent interessada i les licitacions han sigut dures.

També et pot interessar

stats