L'Ajuntament de València signa un acord per a agermanar-se amb la ciutat palestina d'Hebron

L'acord contempla cooperar en el desenvolupament de les relacions socioculturals, econòmiques i turístiques entre Hebron i València.

L\'Ajuntament de València signa un acord per a agermanar-se amb la ciutat palestina d\'Hebron
L'Ajuntament de València signa un acord per a agermanar-se amb la ciutat palestina d'Hebron

La consellera de Migració i Cooperació Internacional de l'Ajuntament de València, Neus Fàbregas, i l'alcalde d'Hebron han signat un acord d'agermanament entre la ciutat palestina i València per a formalitzar "el vincle solidari entre les dues ciutats". Fàbregas ha signat aquest acord durant el viatge a Palestina. 

Els objectius de l'acord són donar suport al poble palestí en la "justa lluita" per a obtindre el dret de tots els pobles a la "lliure determinació", de conformitat amb els principis enunciats en la Carta de les Nacions Unides i la resolució XV, de 14 de desembre de 1960, on figura la Declaració sobre la Concessió de la Independència als Països i Pobles Colonials, així com el dret a l'autodeterminació, tal com ha destacat la regidora.

Així mateix, l'acord contempla cooperar en el desenvolupament de les relacions socioculturals, econòmiques i turístiques, i establir mecanismes de cooperació i intercanvis entre els municipis d'Hebron i València.

Hebron és "una de les ciutats més conflictives per al poble palestí". Allí "hi ha entre 400 i 800 colons protegits per 4.000 soldats israelians i cinc assentaments, quatre dins del nucli antic". 

També et pot interessar

stats