L'Ajuntament de València retira l'autorització a una fundació que reparteix menjar a persones sense llar

Ajuda una Família assegura que el consistori argumenta que els revoquen el permís pels residus que generen

La cuina de la fundació Ajuda una Família / À Punt NTC
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
19 de desembre 2023 - 16:18 Actualitzat: 19 de desembre 2023 - 19:44

L'Ajuntament de València ha retirat l'autorització que tenia la fundació Ajuda una Família per a repartir menjar a persones sense recursos al llit vell del Túria. Reparteix 650 racions diàries, i els revoquen el permís, segons la notificació, per baralles en les cues i pels residus que generen.

Les cuines que la fundació té a Paterna funcionen aquest dimarts al matí a ple rendiment, a pesar que, des de fa uns dies, els han retirat el permís per a repartir el menjar al punt que havien acordat amb el consistori. “Ara tenim un gran problema, i és que no tenim cap lloc oficial per a servir les persones sense sostre. Per això havíem fet un conveni amb l’Ajuntament, per a no molestar ningú, i fins ara tot ha eixit bé”, assegura el president de l’associació, Connor Hannah. 

Tot i això, han rebut una notificació de la Regidoria de Parcs i Jardins, en mans de Vox, en què argumenten que el repartiment de menjar al llit vell del Túria genera residus. “Han fet fotografies de vint o trenta envasos a tot el riu, i asseguren que això és molta brutícia. Nosaltres repartim uns 15.000 envasos al mes”, lamenta Hannah. 

A banda d'acusar-los de generar brutícia, els aporten un informe de la Policia Local que parla de baralles en les cues en unes dates que, segons l'entitat, no coincideixen amb quan començaren a repartir al riu. De moment, continuen amb el repartiment, tot i no tindre autorització. “Continuarem sense cap mena d’autorització, perquè ens han forçat a fer-ho”, apunta el president. Consideren que no els poden prohibir la cobertura d'aquesta acció humanitària, que dona menjar calent a vora 700 persones cada dia.

L'Ajuntament diu que l'activitat és "inassumible"

Per la seua banda, l'Organisme Autònom Municipal de Parcs i Jardins de València ha elaborat un informe sobre la incidència del repartiment solidari d'aliments en les condicions higienicosanitàries del tram III del jardí del Túria en el qual conclou que l'impacte d'aquesta activitat solidària “és inassumible”. D'aquesta manera, l'informe insta que aquesta activitat “es trasllade a unes instal·lacions fora del jardí del Túria adequades per a tal fi, i que compten amb un recinte cobert amb instal·lacions de polidesa i neteja personal”.

Tal com s'arreplega en l'informe, fet públic aquest dimarts per l'Ajuntament, en els últims mesos s'havia intensificat el repartiment d'aliments per a persones sense sostre als voltants del passeig de la Petxina, entre l'església de Jesuïtes i el jardí de les Hespèrides.

També et pot interessar

stats