L'Ajuntament de València regularà patinets i motos elèctriques perquè no hi haja una "invasió massiva" de l'espai

L'Ajuntament de València llançarà una ordenança de mobilitat, a més d'altres relacionades amb el domini públic i fiscal.

L'empresa Lime-S ha llançat aquest dimarts la seua oferta de patinets elèctrics
L'empresa Lime-S ha llançat aquest dimarts la seua oferta de patinets elèctrics / Elena Tamarit

L'Ajuntament de València llançarà una ordenança de mobilitat, a més d'altres relacionades amb el domini públic i fiscal, per tal de regular la presència dels patinets i les motos elèctriques i evitar la 'invasió massiva' de l'espai públic.

Dimarts passat, Giuseppe Grezzi, regidor de Mobilitat Sostenible, durant la visita a les obres del pàrquing de la plaça Ciutat de Bruges, amb l'alcalde de la ciutat, Joan Ribó, va declarar als mitjans de comunicació que l'esborrany eixiria en poc temps i que el tema volien abordar-lo tant en l'ordenança municipal, com en altres ordenances de domini públic o fiscal per tal de regular-lo, ja que són sistemes interessants, però no es vol que hi haja una invasió massiva de l'espai públic i per això tenen la intenció de regular-ho.

També va assenyalar que empreses com Lime, que llançà dimarts a València una oferta de lloguer de patinets elèctrics, havia informat l'Ajuntament que iniciaria l'activitat beneficiant-se dels 'llimbs legals' que hi ha i afirmava que "aporten un plus que necessita la ciutat, menys contaminació, menys de soroll, però tenim el risc d'ocupació massiva de l'espai".

En aquest sentit, el regidor de Mobilitat ha destacat la importància de "protegir l'espai públic i els vianants", perquè el 48 per cent dels desplaçaments a València es realitzen caminant.

L'Ajuntament de València regularà l'ús de patinets i motos elèctriques perquè no hi haja una "invasió massiva" de l'espai.

Al seu torn, l'alcalde ha ressaltat que és "imprescindible" crear una ordenança, però ha assegurat que "no és fàcil", ja que ha de ser "mínimament estable" per no haver de canviar-la en un espai breu de temps i ha lamentat que les lleis espanyoles tampoc estiguen adaptades.

"Hem d'actuar, ens hem d'adequar. Hi anem per darrere, però ho anirem fent tot al més prompte possible. Estem observant i estudiant com afrontar el problema. Aquestes coses estan alterant rotundament els comportaments en qüestió de mobilitat i cal crear una ordenança mínimament estable perquè no s'haja de canviar l'any que ve, però és complex. Estem treballant en aquesta idea, però ens atabala, perquè els canvis estan venint a una velocitat de vertigen", ha admés Ribó.

L'empresa Llime-S ha llançat aquest dimarts la seua oferta de patinets elèctrics

L'empresa Lime-S ha llançat aquest dimarts la seua oferta de patinets elèctrics, que no tenen estació fixa a València. És un mètode de transport nou i senzill que té com a objectiu convertir-se en una alternativa sostenible i eficient per a moure's per la ciutat i una solució real als problemes de mobilitat urbana.

L'empresa californiana ha assenyalat, en un comunicat, que ofereix treball a més de 250 persones en diferents països i que espera crear vora 100 llocs de treballs a Espanya, un alt percentatge dels quals serà a València.

El patinet elèctric de Lime-S és "lleuger i alhora robust", segons afirma l'empresa. El nivell de càrrega de la bateria es pot verificar a través d'una aplicació mòbil que està disponible per a Android i iOs.

El lloguer dels patinets Lime-S s'ofereix a un preu d'un euro per a desbloquejar un viatge i 15 cèntims per minut. Els patinets s'arreplegaran per a la recàrrega i per a fer controls de manteniment a partir de les 21:00 h, mentre que, a partir de les 5:00 h, es tornaran a distribuir per la ciutat.

També et pot interessar

stats