L’Ajuntament de València rebutja l’actual PAI de Benimaclet i proposa menys alçària i menys vivendes

El consistori proposa guanyar sòl disminuint espai privat de les urbanitzacions que es preveuen.

Proposta de Metrovacesa per al PAI del barri de Benimaclet, a València
Proposta de Metrovacesa per al PAI del barri de Benimaclet, a València / Europa Press

L’Ajuntament de València ha decidit no admetre a tràmit el disseny actual del pla d’actuació integral de Benimaclet, que promou l’empresa Metrovacesa, i planteja modificacions pel que fa a les altures dels edificis, a augmentar la quantitat de terreny destinat al sector terciari (fins a un 20% d’oficines) i als habitatges lliures dels 1.400 previstos a 1.000, sense que la reducció afecte vivendes públiques.

Així ho ha anunciat aquest dilluns la vicealcaldessa de València i regidora de Desenvolupament i Renovació Urbana, Sandra Gómez, que ha indicat que l'objectiu és aconseguir que Benimaclet es convertisca en un barri "de quinze minuts", sense "grans torres" i amb dotacions públiques per a tots els veïns.

L'Ajuntament proposa guanyar sòl disminuint espai privat de les urbanitzacions que es preveuen, defensa que "el nou desenvolupament" de Benimaclet es faça "d'acord amb la tipologia històrica" d'aquesta zona i amb la seua "identitat", guanyant espai verd i aconseguint una "transició més amable" amb l'horta.

Així mateix, demana que es facen "estudis paisatgístics i propostes que permeten integrar la Ronda Nord", també "de forma més amable" amb el barri.

Gómez ha assegurat que "els drets d'edificabilitat" dels propietaris i promotors i els "paràmetres urbanístics" es mantenen "intactes". Per tant, ha descartat que els canvis anunciats suposen algun tipus d'indemnització per part del consistori.

La responsable municipal i també portaveu socialista a l'Ajuntament ha precisat que "no s'anul·la res", que el marc d'actuació és "el mateix" i que tot es fa "tenint en compte els paràmetres del pla general d'ordenació urbana (PGOU)", al mateix temps que ha considerat que amb la proposta feta "tothom guanya". Així mateix, ha manifestat que "tot el govern" local –Compromís i el PSPV– "està informat d'això" i ha asseverat que aquesta és "la posició d'Urbanisme i, per tant, del govern" de la ciutat.

També et pot interessar

stats