L’Ajuntament de València presenta el projecte urbanístic per al nou districte del Grau

L’espai disposarà de 160.000 m² de zones verdes, una passarel·la per a vianants que ocultarà les vies del tren i 2.500 habitatges.

Recreació del projecte del PAI del Grau
Recreació del projecte del PAI del Grau / Ajuntament de València

L’espai disposarà de 160.000 m² de zones verdes, una passarel·la per a vianants que ocultarà les vies del tren i 2.500 habitatges.

L’Ajuntament de València ha presentat el projecte urbanístic per al nou districte del Grau després de les discrepàncies sorgides aquest estiu dins de l’equip de govern municipal.

Segons el regidor de Desenvolupament Urbà, Vicent Sarrià, el projecte del PAI del Grau contempla com un dels “grans avantatges” la “creació de grans zones verdes en l’últim tram del jardí del Túria” que contribuiran a conformar “el gran parc de desembocadura”. Així mateix, ha explicat que està previst que el projecte estiga enllestit abans que acabe la legislatura.

D’aquesta manera, l’espai comptarà amb 160.000 m² de zones verdes, una passarel·la per a vianants que ocultarà les vies del tren ─a l’espera del soterrament definitiu─ i 2.500 habitatges distribuïts en edificis de fins a 45 metres.

La plataforma El Litoral per al Poble, que aglutina diverses associacions veïnals dels Poblats Marítims, demana “un procés més participatiu” per tal que se’ls escolte. Les seues peticions se centren a allunyar els vials per a vehicles del llit del riu i substituir-los per espais verds, reduir la quantitat i altura dels gratacels i que el projecte s’amplie al conjunt dels Poblats Marítims.

També et pot interessar

stats