L’Ajuntament de València instal·larà pèrgoles fotovoltaiques en 25 escoles

La taxa d’abandó escolar precoç a les comarques valencianes baixa al 16,4% en 2019, per davall de la mitjana espanyola.

Pèrgoles fotovoltaiques instal·lades al jardí de Morvedre, en una imatge d’arxiu
Pèrgoles fotovoltaiques instal·lades al jardí de Morvedre, en una imatge d’arxiu / @participaVLC

Un total de 25 escoles de València disposaran d’una pèrgola fotovoltaica per a protegir-se del sol i generar energia alternativa. Es tracta d’un projecte impulsat pel consistori i que obtindrà fons del pla Edificant de la Conselleria d’Educació, amb un pressupost de 4,2 milions d’euros.

“Hem proposat instal·lar pèrgoles fotovoltaiques que facen ombra en els patis i abastisquen d’energia renovable els centres educatius”, ha anunciat l’alcalde Joan Ribó. El regidor ha mantingut aquest dimecres una trobada amb el conseller d’Educació, Vicent Marzà, per a abordar aquest pla, que preveu també la construcció de tres centres educatius a València.

Reducció de la taxa d’abandó escolar

La taxa d’abandonament escolar primerenc en les comarques valencianes ha baixat al 16,4% aquest 2019, per davall de la mitjana espanyola. Marzà ha destacat que actuar contra l’absentisme és una manera de fer front les desigualtats socials i ha confiat a poder reduir encara més la taxa quan la Comunitat Valenciana dispose “d’un millor finançament”.

Aquestes són les dades de l’Enquesta de Població Activa (EPA) de l’Institut Nacional d’Estadística (INE) i indiquen el percentatge de joves entre 18 i 24 anys que té com a màxim el títol d'Ensenyament Secundari Obligatori. A Espanya va descendir sis dècimes en 2019, fins a situar-se en el 17,3%.

També et pot interessar

stats