L’Ajuntament de València insisteix a demanar més aportació d’aigua del Xúquer per a l’Albufera

El regidor Sergi Campillo, president de la Junta de Desaigüe, assegura que el llac està contaminat per la minva d’aigua “dels últims 30 anys”.

El regidor Sergi Campillo atribueix la tonalitat verda de l'aigua del llac a la contaminació
El regidor Sergi Campillo atribueix la tonalitat verda de l'aigua del llac a la contaminació / Pixabay

El regidor d’Ecologia Urbana de València, Sergi Campillo, ha insistit aquest dijous en la necessitat que l’Albufera tinga una aportació anual d’almenys 70 hectòmetres cúbics per a fer front al “principal problema de l'Albufera, que és que no entra aigua de qualitat del Xúquer”. 

Campillo ha reafirmat la seua postura en la reunió de la Junta de Desaigüe de l’Albufera, que s’ha celebrat aquesta vesprada, malgrat que els regants tradicionals es neguen a acceptar aquesta proposta com a solució per a recuperar el bon estat del llac, perquè consideren que s’ha d’apostar pels mecanismes per a depurar l’aigua, en lloc d’incrementar l’aportació d’aigua del riu. 

En canvi, per a Campillo, que és el president de la Junta de Desaigüe, l'Albufera està contaminada per un excés de nutrients, que provoca una proliferació de microalgues en suspensió. En opinió del regidor, és aquesta presència d’organismes el que tiny de verd el llac. “Això ocorre perquè no entra suficient aigua en una zona humida que ha de tindre aigua de qualitat i en una quantitat suficient", ha recalcat. 

Seguint amb aquest argument, el regidor d’Ecologia Urbana ha justificat que el llac està en aquest estat perquè “en els últims 30 anys el Xúquer ha deixat de derivar aigua cap a l’Albufera”. Segons Campillo, mentre que als anys 80 entraven al llac 400 o 500 hectòmetres d'aigua anuals, procedents del Xúquer, “en alguns dels últims anys n’han entrat zero hectòmetres, i amb això un aiguamoll és inviable".

Per aquesta raó, Campillo ha reclamat a la Confederació Hidrogràfica del Xúquer que abans del nou cicle de planificació hidrològica es resolga definitivament la qüestió de la dotació hídrica.

També et pot interessar

stats