L'Ajuntament de València estudia implantar una limitació horària per a llançar petards

La regidora Pilar Soriano avança que el ban de Falles de 2019 podria incloure una restricció des de la mitjanit fins a les set del matí.

L\'Ajuntament de València estudia implantar una limitació horària per a llançar petards
L'Ajuntament de València estudia implantar una limitació horària per a llançar petards

L'Ajuntament de València es planteja incloure en el ban de Falles de 2019 una restricció horària per al llançament de petards al carrer, que passaran a estar permesos només en determinades hores. La regidora de Contaminació Acústica, Pilar Soriano, ha avançat aquest dimecres que s'està estudiant prohibir els petards des de la mitjanit fins les set del matí. 

Segons ha explicat l'alcalde, Joan Ribó, la possibilitat de fixar un horari per als petards i coets en les properes Falles és una qüestió "molt demandada" pel veïnat de la ciutat. Per això, el consistori ha decidit incloure la petició en el ban que regularà les festes d'enguany, actualment en procés d'elaboració. 

Soriano ha descartat implantar mesures encaminades a prohibir directament la pirotència, però sí que ha confirmat que l'Ajuntament de València preveu "organitzar horaris i hores" en les quals estarà permés el llaçament de petards. "És molt difícil regular alhora que es controla, però estem treballant en uns marges de recomanacions per a poder compaginar el descans de la ciutadania i la festa", ha explicat. 

També ha deixat caure que el ban de 2019 incidirà en qüestions relatives a la seguretat per a garantir que la manipulació i el llançament de petards es duga a terme "dins de les zones acotades". 

També et pot interessar

stats