L'Ajuntament de València destina més de 600.000 euros per a renovar 518 contenidors cremats en actes vandàlics

El consistori substitueix els contenidors cremats per unitats metàl·liques de característiques semblants, que tenen un efecte dissuasiu

Imatge d'un contenidor cremat a la ciutat de València
Imatge d'un contenidor cremat a la ciutat de València / Ajuntament de València

L'Ajuntament de València ha invertit un total de 607.700 euros per a renovar els 518 contenidors que s'han cremat a la ciutat en actes vandàlics des de l'inici de l'actual legislatura el juny del 2019.

L'últim acte vandàlic es va produir el 12 de juny al carrer de Jordi Juan, al Pla del Remei, en què es van cremar dos contenidors amb capacitat de 3.200 litres i un cost per a les arques municipals de 2.350 euros.

La substitució d'un contenidor de cartó i envasos representa un cost de 1.200 euros, mentre que un contenidor gris de 1.150 euros. El que es destina al vidre, però, no grava les arques municipals perquè la reposició de la unitat cremada va a càrrec d'Ecovidrio.

Els contenidors cremats se substitueixen per unitats metàl·liques de característiques semblants, que tenen un efecte dissuasiu. A més, el servei de Gestió Sostenible de Residus Urbans i Neteja de l'Espai Públic col·labora amb la Policia Local i Nacional per a facilitar tota la informació requerida per a la persecució de les persones infractores.

També et pot interessar

stats