L’Ajuntament de València aprova el projecte de reconstrucció del mur de les Sitges de Burjassot

El passat 18 de setembre, a conseqüència d'unes fortes pluges, es va derrocar un dels murs de contenció.

L'Ajuntament ha encarregat el projecte i la direcció de l'obra a l'arquitecte Javier Benlloch
L'Ajuntament ha encarregat el projecte i la direcció de l'obra a l'arquitecte Javier Benlloch

La Junta de govern local de l'Ajuntament de València ha aprovat aquest divendres, 5 d’octubre, encarregar la direcció tècnica i els treballs previs per a executar les obres de reconstrucció del mur de contenció de les Sitges de Burjassot. Aquest va quedar derruït per les fortes pluges del passat 18 de setembre.

En concret, l'Ajuntament ha encarregat el projecte i la direcció de l'obra a l'arquitecte Javier Benlloch Marco per un import de 18.083,21 euros, i comptarà també amb l'arquitecte tècnic Santiago Tormo Esteve, per 8.826,74 euros. El seguiment arqueològic estarà a càrrec de Miguel Vicente Gavarda, per 8.639,04 euros. L’estudi geotècnic, que està pressupostat per un import de 5.445 euros i un altre de tipus topogràfic, per 1.815 euros, s'ha encarregat al Departament d'Enginyeria Cartogràfica, Geodèsia i Fotogrametria de la Universitat Politècnica de València.

Paral·lelament, la Junta de govern local també ha aprovat iniciar immediatament l'execució de les obres sobre aquest monument declarat bé d'interès cultural, i ha informat, tant l'Ajuntament de Burjassot, com la Conselleria de Cultura.

La regidora de Patrimoni Històric de l'Ajuntament de València, Glòria Tello, ha destacat que fa dies que treballen "intensament per a gestionar" la reconstrucció del mur que es va enfonsar d'acord amb la declaració d'emergència que l'Ajuntament va efectuar el passat 27 de setembre.

També et pot interessar

stats