L'Ajuntament de Santa Pola convoca una concentració en suport del pesquer

El consistori afirma que està realitzant “totes les gestions oportunes” per a aconseguir una solució “el més prompte possible”.

Ajuntament de Santa Pola
Ajuntament de Santa Pola

L'Ajuntament de Santa Pola ha convocat una concentració per a aquest divendres a les 12.00 hores, com a mostra de suport als mariners del pesquer Nuestra Madre Loreto, que va rescatar un grup de migrants la setmana passada a aigües de Líbia.

El consistori ha indicat que està realitzant “totes les gestions oportunes” per a aconseguir una solució “el més prompte possible i segura” per a la tripulació i els migrants rescatats.

“S'ha mantingut un contacte continu amb la tripulació, les diferents administracions i amb la família”, ha precisat l'ajuntament. A més, en el ple ordinari del mes de novembre, que se celebrarà aquest divendres a les 17.30 hores, es llegirà una declaració institucional per a transmetre “el suport als mariners de Nuestra Madre Loreto, consensuat per tots els grups polítics”.

Des del pesquer de Santa Pola han assegurat que no es dirigiran a cap port de Líbia, tot i l’ordre del govern espanyol d’anar al port d’Al Khums, a causa de les condicions meteorològiques. De fet, el passat dijous va posar rumb a l'oest per a trobar-se amb el vaixell Open Arms, a qui ha demanat ajuda.

En declaracions a À Punt Mèdia, el mariner del pesquer, Vicent Sempere, ha afirmat que no es poden dirigir a cap port libi perquè a bord viatgen dues persones malaltes que necessiten atenció mèdica i perquè no creuen que el país siga segur per a atracar el vaixell.

També et pot interessar

stats