L'Ajuntament ofereix una casa a la família desnonada a Elx

L'alcalde d'Elx parla d'una alternativa provisional que té com a objectiu que la família no es quede en situació de desemparament.

Els manifestants intenten impedir un desnonament en el barri del Carrús
Els manifestants intenten impedir un desnonament en el barri del Carrús / PAH Elx - Crevillent

La regidoria de Benestar Social de l'Ajuntament d'Elx ha oferit una vivenda a la família amb tres xiquetes menors d'edat que ahir va ser desnonada de sa casa del barri del Carrús, segons va anunciar l'alcalde de la ciutat, Carlos González. González ha indicat que es tracta d'una "alternativa provisional" per a evitar que la família es quede en situació de desemparament. 

La casa està ubicada al mateix barri on vivia la família desnonada, que té tres xiquetes de 3, 8 i 13 anys d'edat. La vivenda s'ha oferit a través de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH). L'alcalde d'Elx considera que cal tindre alternatives per a famílies com l'afectada, per a evitar així situacions que ha qualificat de "desastre". 

Una vintena de policies es van presentar a mitjan matí per a executar la sentència judicial de desnonament. Un centenar de persones convocades per la PAH d'Elx-Crevillent van intentar impedir-ho, fet que va desencadenar càrregues dels agents antidisturbis. En el desnonament, en el qual es van viure escenes de molta tensió, hi va haver dues persones ferides, que van ser ateses a l'hospital d'Elx. 

La família desnonada devia 18.000 euros a un fons voltor amb seu a Luxemburg, al qual ja havia pagat 40.000 euros en concepte d'hipoteca. Segons els afectats, quan el pare va perdre el treball, van deixar de pagar la hipoteca. Uns mesos després va recuperar la faena, però els propietaris es van negar a regularitzar-ne la situació. Aleshores, la família va demanar la mediació de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca d'Elx-Crevillent, però novament el fons voltor es va negar a renegociar el deute. La família està en situació de risc d'exclusió social i té el deute pendent de pagament.

També et pot interessar

stats