L'Ajuntament de Llíria ajorna el concert per a gossos, que costava més de 7.500 euros

L'alcalde considera, en referència a les crítiques de l'oposició, que s'ha generat una “polèmica irreal” i atribueix la cancel·lació a la pandèmia.

VÍDEO | L'Ajuntament de Llíria ajorna el concert per a gossos, que costava més de 7.500 euros

L'Ajuntament de Llíria (Camp de Túria) ha decidit finalment no fer el concert exclusiu per a gossos que havia organitzat per al dimarts 8 de desembre al parc Silvestre d'Edeta i que costaria 7.560 euros a les arques municipals. La polseguera que ha alçat l'espectacle, batejat com a Fantasia canina, i les crítiques de l'oposició municipal per la despesa que comporta han dut el consistori a fer marxa arrere i ajornar-lo. Era una possibilitat que l'alcalde, Manuel Civera, ja havia avançat en Les notícies del matí. El regidor, no obstant això, ha desvinculat la decisió de l'allau de crítiques i assegura que es deu a l'actual situació sanitària per la Covid-19: “Hem de valorar si les circumstàncies de la pandèmia són oportunes”, ha assenyalat.

L'alcalde de Llíria s'ha mostrat molt preocupat per la “dimensió” que ha cobrat el debat i assegura que s'hi ha generat una “polèmica infundada, irreal”. Ha negat, en tot cas, que es tracte d'un concert només dirigit als gossos “perquè evidentment no van a soles, sinó amb els seus amos”, i defén que la iniciativa és una manera de retre homenatge a aquelles persones que han passat la pandèmia en soledat i no han tingut més companyia que la de les seues mascotes. Una manera de connectar, ha dit, l'amo amb l'animal per a “experimentar a través de les emocions i els sentiments”.

Fantasia canina és una producció d'Ensemble d'Arts que ja s'ha celebrat altres anys en municipis com ara Rafelbunyol. La producció, explica la companyia, naix com un intent d’“acostar nous públics a la música de nova creació”, i compta amb el segell del compositor Jesús Salvador (Xapi), dues vegades nominat als premis MAX. L'interpreten deu músics professionals del conservatori superior de València. No és, però, un concert a l'ús, perquè té una sèrie de peces que només poden ser escoltades pels gossos a través d'ultrasons produïts per la música electrònica.

L'organització d'aquest esdeveniment va aclaparar tot el protagonisme del ple municipal del passat dimecres 26 de novembre. Tota l'oposició, liderada pel PP, va carregar contra el govern local, integrat pel PSPV i Compromís perquè, segons argumentaven, ara no és moment de gastar tants diners en un concert així quan hi ha tantes famílies necessitades. El regidor del PP José Miguel Maicas, que va ser qui portar l'assumpte en la sessió plenària, va qualificar la iniciativa de “despropòsit”.

També et pot interessar

stats