L’Ajuntament d’Elda suspén dos anys les llicències per a plantes solars

En total, han sigut set projectes els que s’han aturat temporalment

Protesta contra els projectes fotovoltaics / À Punt NTC

L’Ajuntament d’Elda aprova per unanimitat suspendre durant dos anys les llicències per a plantes solars. Tots els partits han estat d'acord amb una mesura que consideren urgent per a posar orde a l'allau de peticions que viuen molts municipis del Vinalopó.

En total, han sigut set els projectes per a instal·lar plantes solars que han quedat suspesos. Una notícia ben rebuda per a qui ha treballat per a aconseguir-ho.

“Ha sigut un treball de Stop Solars Vinalopó i de polítics valents”, ha declarat Antonio Martínez, de la plataforma que feia front als projectes.

Durant els dos anys que durarà la suspensió caldrà adoptar mesures legals per a evitar l’impacte ambiental i protegir el paisatge, ja que “no només són les plantes fotovoltaiques, sinó també les línies d’evacuació, que són cicatrius enormes i insalvables per al territori, el paisatge, la natura i les persones”, afirma Martínez.

Elda és un lloc idoni per a les companyies energètiques per tindre dues subestacions on arriben les línies d’evacuació de les plantes d’altres municipis veïns, fins i tot de Múrcia.

També et pot interessar

stats