L’Ajuntament d’Alzira impulsa una iniciativa per a reactivar l’activitat dels artistes fallers

El consistori ha convidat els artistes empadronats al municipi a participar en un projecte escultòric.

VÍDEO | L’Ajuntament d’Alzira impulsa una iniciativa per a reactivar l’activitat dels artistes fallers

Són molts els sectors que han patit les conseqüències de la pandèmia i el confinament com, per exemple, el dels artistes fallers. L'Ajuntament d'Alzira, conscient de la situació extrema que viuen els sis artistes dedicats a les falles i empadronats en aquest municipi, ha decidit impulsar una iniciativa per compensar la paràlisi del seu gremi.

Amb el lema "Per amor a l’art", l’Ajuntament ha creat un projecte escultòric amb sis peces representatives del món artístic. Una d’aquestes peces l’ha creada l’artista faller Bernat Estela, que ha contat a À Punt NTC les dificultats viscudes aquest any. “[Aquesta acció de l’Ajuntament] no et salva la campanya, però és una ajuda. Ens està donant suport”, ha expressat.

També manté una posició pareguda Toni Pérez, que viu una situació semblant i ha ha hagut de fer un ERTO entre persones que estaven fixes al taller. “En aquest taller, un any normal, estaríem veient tot acabat, moltes coses embalades, gent que pinta... i 6 o 7 persones ací”, ha confirmat.

L'asfíxia econòmica del sector és més greu, a més, entre els artistes locals que no treballen per a l’Ajuntament de València i no tenen subvencions. Aquests artistes fallers confirmen que, entre els companys de gremi, encara hi ha gent més desafortunada.

També et pot interessar

stats