L'Ajuntament d'Alcoi enderrocarà sis cases per a evitar més esfondraments

Es tracta d'una mesura preventiva per a evitar més caigudes d'edificis que no es troben en bon estat.

Moment de l’enderroc d’un edifici a Alcoi
Moment de l’enderroc d’un edifici a Alcoi / À Punt NTC

L'Ajuntament d'Alcoi ha decidit enderrocar sis cases per a evitar més esfondraments després dels que hi va haver a causa del temporal Gloria. De fet, ja han caigut fins a set immobles al centre de la ciutat, un dels quals va causar una víctima mortal.

Després d'això, un equip tècnic de l’Institut Valencià de l’Edificació va iniciar una inspecció dels 400 a 500 edificis afectats, amb la intenció de quantificar els danys i desplaçar les famílies que podrien estar en risc. En aquestes revisions realitzades en cases de 50 anys d'antiguitat ja n'han detectat 70 que necessiten una rehabilitació immediata.

Ara, mentre continua la revisió d'edificis en mal estat, l'Ajuntament d'Alcoi ha decidit enderrocar sis immobles, cinc dels quals estan al nucli antic de la ciutat, la zona més afectada pel temporal. Es tracta d'una mesura preventiva per a evitar més caigudes d'edificis que no es troben en bon estat i que el pas de Gloria va agreujar. L'Ajuntament destinarà 410.000 euros per a la milllora d'edificacions.

També et pot interessar

stats