L'Ajuntament d'Alacant reobri al bany la platja del Postiguet i la de Sant Joan

En la revisió feta per l'empresa de salvament a primera hora d'aquest dissabte no s'ha localitzat cap medusa.

El Campello disposa d'una bandera per advertir de la presència de meduses, a més de la bandera roja (al fons)
El Campello disposa d'una bandera per advertir de la presència de meduses, a més de la bandera roja (al fons) / Menchu Illán

L'Ajuntament d'Alacant ha decidit reobrir al bany la platja del Postiguet  i la de Sant Joan. En la revisió que s'hi ha fet a primera hora d'aquest dissabte, l'empresa de salvament ha fet una batuda per a comprovar que no hi haguera cap exemplar de caravel.la portuguesa. "S'ha comprovat que no existia perill i s'ha decidit issar les banderes verdes perquè els usuaris de les platges puguen fer ús d'elles", ha declarat la regidora de Turisme i Platges, María del Carmen de España. La verificació, que s'ha fet amb motos d'aigua, es continuarà fent al llarg del dia per si aparegueren nous exemplars de medusa.

La resta de platges, com ara la del Cap de l'Horta i Albufereta continuaran tancades per precaució. Aquestes zones de bany, de moment, no tenen vigilància ni servei de salvament, que està previst que es pose en marxa a partir de l'1 de juny.

L'alcalde del Campello, Benjamí Soler, ha indicat a À Punt, que totes les cales i platges del terme municipal es mantindran tancades tot el cap de setmana. Soler ha manfiestat que dilluns es reunirà amb l'Institut d'Ecologia del Litoral per a valorar la situació. "Pensem que per precacució s'ha de mantindre la prohibició al bany", ha dit Soler. L'alcalde del Campello ha assenyalat que al llarg de tota la setmana s'han trobat exemplars de caravel.les -algunes mortes- a l'espigó de la platja del Carrer la Mar, al Club Nàutic i a la platja de l'Horta (antiga platja de Mutxavista).

Tot i que platja de Sant Joan (terme municipal d'Alacant) i la platja de l'Horta (terme municipal del Campello) estan a tocar, Soler ha indicat que no s'obrirà al bany fins que no facen una eixida marítima, que serà a partir d'aquest dilluns. "Ens han enviat fotos i hem vist que a la mar n'hi ha exemplars, no molts, però volem ser precabuts", ha ressaltat Benjamí Soler, que ha indicat que s'han localitzat caravel.les portugueses a menys de mitja milla de la  línea de costa.

Costa il.licitana

I a la costa d'Elx, la regidora de Turisme, Mireia Mollà, ha informat À Punt que hui continuaran tancades al bany les platges de l'Altet, els Arenals i el Carabassí. Este mateix matí, s'estan revisant La Marina, el Pinet i el Rebollo. Ara per ara, estes tres estan obertes al bany.

A Torrevella, la presència d'alguns exemplars de caravel·la portuguesa ha provocat el tancament d'alguns trams de la platja de la Mata i que s'haja extremat la precaució en tot el litoral d'aquest municipi. 

També et pot interessar

stats