L'Ajuntament d'Alacant renuncia a recuperar la propietat de la Santa Faç

El ple ha decidit dissoldre la comissió municipal creada per a estudiar la viabilitat de la reversió del monestir al municipi.

L\'Ajuntament d\'Alacant renuncia a recuperar la propietat de la Santa Faç
L'Ajuntament d'Alacant renuncia a recuperar la propietat de la Santa Faç

El ple de l'Ajuntament d'Alacant ha acabat hui amb la possibilitat que el monestir de la Santa Faç torne a ser propietat municipal. La corporació ha aprovat, amb el vot de qualitat de l'alcalde, dissoldre la comissió municipal que es va crear amb la intenció d'estudiar la possibilitat de revertir la propietat del monestir, que fou construït pel consistori al segle XV. A mitjans del segle XVII, l'ajuntament va cedir la gestió de l'edifici a les monges clarisses i, ja en la dècada dels 70 del segle passat, l'esglesia va immatricular l'immoble al seu nom.

El plenari ha decidit hui, amb els vots a favor del Partit Popular i Ciutadans i l'abstenció de la trànsfuga, Nerea Belmonte, disoldre la comissió creada per a analitzar l'assumpte i la possibilitat de revertir la situació. L'abstenció de l'edil trànsfuga ha sigut fonamental perquè ha provocat un empat que s'ha desfet amb el vot de qualitat de l'alcalde, Luis Barcala.

La comissió es va crear a proposta de PSPV, Guanyar i Compromís després de la polèmica originada arran de la marxa de les quatre monges de clausura que quedaven al convent i la situació d'abandó en què quedaren convent i monestir. Després de l'anunci de la tornada de les monges al convent, el Partit Popular va anunciar que retirava el seu suport a la comissió municipal que ara s'ha dissolt.

També et pot interessar

stats