L’Ajuntament d’Alacant presenta al·legacions al projecte d’una macroplanta de combustible al port

Els veïns han presentat 1.300 al·legacions individuals en contra i 17 associacions també hi han enviat escrits.

Port d'Alacant
Port d'Alacant / Europa Press

L'Ajuntament d'Alacant ha presentat aquest dilluns davant l'Autoritat Portuària les seues al·legacions contra el projecte d’instal·lació d’una macroplanta de combustible al port de la ciutat. Les al·legacions fan constar que els usos previstos per als depòsits de carburants són "manifestament incompatibles amb el model de ciutat i el marc de progrés que es vol per a Alacant".

Així ho ha assegurat l’alcalde de la ciutat, Luis Barcala. Segons el primer edil: "el port no pot donar l'esquena a tota la ciutat que, de forma unànime, ha manifestat el més absolut rebuig a una actuació que obeeix merament a un interés comercial de la mercantil concessionària del port i que vulnera directament l'interés general dels ciutadans”. 

“No volem els depòsits de combustibles i aquesta és una postura totalment inamovible", ha manifestat Barcala.

Les al·legacions fan al·lusió també a la vulneració del conveni de 1995 subscrit pel mateix port d'Alacant, i també per l'Ajuntament, la Generalitat i el Ministeri de Foment. "Aquesta actuació fa saltar per l'aire el consens històric per a l'eradicació d'aquest tipus d'instal·lacions al port d'Alacant i que va ser una fita històrica per a la ciutat", diuen des del consistori.

Aquest dilluns finalitza el termini per a presentar davant l’Autoritat Portuària al·legacions al projecte d’instal·lació d’una macroplanta de combustible al port d’Alacant. Es tracta d’un projecte molt qüestionat a la ciutat, sobretot entre el moviment veïnal, que persegueix evitar la instal·lació de 18 depòsits de combustible al recinte portuari que podran emmagatzemar 700.000 tones de combustible. 

Els veïns han presentat 1.300 al·legacions individuals en contra de la planta i 17 associacions també hi han enviat escrits per rebutjar-ne la instal·lació. La construcció d’aquests depòsits s’ha projectat a no arriba 1.000 metres de barris molt poblats, com ara Sant Gabriel, el Baver i Benalua i molt prop d’un col·legi públic.

També et pot interessar

stats