L'Ajuntament d'Alacant impulsa la reforestació de les llomes d’Orgègia amb la plantació de 2.000 arbres

La reforestació la duen a terme junt amb l'associació Enamorats d'Alacant, i els exemplars seran arbres i arbustos mediterranis autòctons.

Llomes d’Orgègia
Llomes d’Orgègia / Institut Cartogràfic Valencià

Aquest dissabte es durà a terme a Alacant la VI Reforestació i Neteja Ambiental, que organitza la Regidoria, al costat de l'associació Enamorats d'Alacant. Hi duran a terme una batuda i la plantació de 2.000 exemplars d'arbres i arbustos mediterranis autòctons a les llomes d’Orgègia.

En la Regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Alacant han explicat que l'objectiu d'aquesta campanya de reforestació anual va més enllà de recuperar arbres i arbustos tradicionals en entorns protegits i inclou fomentar la recuperació paisatgística, contribuir a una reducció de CO2 i “millorar la qualitat de l'aire".

Jornades de reforestació i neteja prèvia han ajudat a recuperar muntanyes com el Benacantil i el Tossal, i paratges com la serra Grossa.

Enamorats d'Alacant farà amb els participants una batuda per a eliminar plàstic i deixalles no orgàniques de les llomes d’Orgègia, i contribuir a l'equilibri de l'ecosistema.

A més, durant la jornada de reforestació hi haurà diversos tallers dirigits a introduir fauna i flora a la zona, així com uns altres per a confegir nius d'ocells i un hotel d'insectes.

També et pot interessar

stats