L'Ajuntament de Castelló de la Plana notifica als quatre barets de platja que han de desmuntar les instal·lacions

Els empresaris estan disposats a demandar el consistori per danys morals i econòmics i adverteixen que si desmunten no tornaran a muntar l'1 de juliol

Xiringuito de la platja del Pinar de Castelló de la Plana que obliguen a desmuntar
Baret de la platja del Pinar de Castelló de la Plana que obliguen a desmuntar / À Punt NTC

Primer va ser la paralització del muntatge i ara els obliguen a desmuntar els quatre barets de les platges el Pinar i el Gurugú de Castelló de la Plana. Els propietaris han rebut una nova notificació de l'Ajuntament de Castelló de la Plana en la qual els obliguen a respectar la nidificació del corriol camanegre a la platja del Serradal i adjacents i no podran muntar fins a l'1 de juliol.

L'any passat un informe de la conselleria, que deia que el corriol camanegre no nidifica a les platges del Pinar i el Gurugú, els va permetre obrir al mes de juny. L'Ajuntament diu ara que tot i licitar els barets de platja per al 31 de maig, Costes marca la data de muntatge i que els propietaris sabien que era l'1 de juliol.

Els empresaris, per la seua banda, han anunciat que estan disposats a demandar l'Ajuntament per danys morals i econòmics i adverteixen que si desmunten no tornaran a muntar. Això deixaria sense xiringuitos les platges de Castelló de la Plana enguany.

Muntar i desmuntar costa 50.000 euros

Javier Alegre, vocal de barets de platja de l'associació Adepla, ha explicat a À Punt que muntar els locals té un cost de 40.000 euros i desmuntar 10.000 més, per tant, adverteix que si desmuntem no hi haurà barets aquest estiu. "Com és possible que veient que no hi ha corriol camanegre les activitats estiguen parades amb el perjudici gravíssim que està ocasionant a més de 150 treballadors?", ha lamentat l'empresari.

També et pot interessar

stats