L'Ajuntament de Castelló aprova la retirada de la creu franquista del parc de Ribalta

El govern municipal complirà la llei de la memòria històrica i llevarà la creu dels caiguts "sense ressituar-la" en un altre lloc.

La creu franquista ocupa un lloc destacat al parc de Ribalta de Castelló
La creu franquista ocupa un lloc destacat al parc de Ribalta de Castelló

Retirada immediata de la creu dels caiguts del parc de Ribalta i eliminar tots els vestigis històrics del franquisme a Castelló. És l'acord aprovat pel ple de l'Ajuntament de Castelló amb els vots a favor de l'Acord del Grau, format pel PSPV, Compromís i Castelló en Moviment, que van presentar una moció conjunta.

La regidora de Cultura, Verònica Ruiz, ha insistit que el govern municipal té voluntat de complir la llei de la memòria històrica i assumeix la responsabilitat de llevar la creu "sense ressituar-la" en un altre lloc.

El PP i Ciutadans hi han votat en contra perquè consideren que no és un símbol d'exaltació franquista. Segons diuen, hi ha una part de la societat de Castelló que entén que la creu és un element religiós que va perdre la seua identitat com a símbol franquista amb la democràcia, quan es van retirar les inscripcions per a convertir-la en un homenatge a totes les víctimes de la Guerra Civil Espanyola.

No obstant això, un comité d'experts va considerar el monument un símbol d'exaltació de la Guerra Civil i la dictadura franquista que actua, en dates determinades, com a punt de concentració per a l'exaltació del franquisme.

Al ple també s'ha presentat una declaració urgent perquè els grups condemnen les pintades intimidatòries a la mateixa creu contra l'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco. Unes pintades en què s'acusa l'alcaldessa de feixista per mantindre encara la creu.

També et pot interessar

stats