L'Ajuntament de Bunyol convoca protestes per la situació del centre de menors

Mónica Oltra demana reflexió al consistori sobre el missatge que envia la mobilització.

VÍDEO | L\'Ajuntament de Bunyol convoca protestes per la situació del centre de menors

L'alcaldessa de Bunyol, la socialista Juncal Carrascosa, ha anunciat que el consistori durà a terme concentracions aquest mes de gener per la situació del centre de menors, que depén de la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives. 

La primera mobilització serà una concentració a Bunyol on es llegirà un manifest. La junta de govern s'han reunit aquest divendres per a aprovar el manifest i convocar ple extraordinari. La segona actuació, "si fora necessari", serà una altra concentració a València.

D'altra banda, l'alcaldessa es reunirà el 28 de gener amb la directora general d'Infància i Adolescència, Rosa Molero. Li traslladarà la petició de reunir-se amb la vicepresidenta de la Generalitat, Mónica Oltra, i amb el cap del Consell, Ximo Puig. "Fins ara no hem aconseguit que ens reben", ha recriminat.

Finalitza el període de provisionalitat del centre

Carrascosa ha denunciat que s'han incomplit totes les promeses que des de la Generalitat es van transmetre després de la imposició que el centre, que era de residència, passara a ser de recepció. A més, s'ha referit a la finalització del període de provisionalitat del centre, que es preveu que acabe aquest mes. L'alcaldessa de Bunyol considera que "no es complirà aquest compromís".

Falta personal 

La primera edil ha lamentat que els menors no compten amb personal suficient que atenga les seues necessitats diàries "des del punt de vista disciplinari ni formatiu". Demana a la Generalitat un horari nocturn més restrictiu i que, durant el dia, puguen comptar amb una ocupació i formació adequada per a un menor, així com habitacions còmodes. De la mateixa manera, ha reivindicat que el nombre de menors "no excedisca del permés ja que, fins i tot, s'ha arribat a triplicar".  

Malestar entre la ciutadania

En aquest sentit, Carrascosa ha assegurat que el "malestar de la ciutadania és molt palpable" i afirma que han de seguir-se uns compromisos bàsics per als residents i per al veïnat, com ara horaris, disciplina, wifi en les instal·lacions, formació i ocupació permanent.

Oltra confia que l'ajuntament reconsidere la proposta

La vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives Mónica Oltra ha dit aquest divendres que el contacte amb el consistori de Bunyol és permanent i que confia que reconsidere la proposta, ja que enviaria un missatge perjudicial tant als menors com al poble. En declaracions durant la roda de premsa posterior al ple del Consell., la vicepresidenta ha demanat reflexionar sobre la mobilització. 

També et pot interessar

stats