L'Ajuntament de Bunyol convoca mobilitzacions per a reclamar solucions al centre de menors

L'alcaldessa del municipi assegura que està massificat i que origina problemes de seguretat i convivència.

Centre de recepció de menors de Bunyol.
Centre de recepció de menors de Bunyol.

L'Ajuntament de Bunyol ha convocat per a aquest dilluns un ple amb l'objectiu d'aprovar un manifest de denúncia i una sèrie de mobilitzacions per a reclamar solucions al centre de menors que hi ha al municipi. "Busquem una fórmula perquè tots els veïns, els del centre també, estiguem còmodes", ha assegurat en Les notícies de matí de la ràdio d’À Punt l'alcaldessa Juncal Carrascosa.

Segons ha explicat Carrascosa, el problema ve des del 2017, quan la Generalitat va canviar l'ús de les instal·lacions i les va convertir en centre de recepció. "Hem notat un canvi important, perquè el centre està preparat per a 30 persones i ha arribat a tindre'n 80, amb les conseqüències que això suposa", ha destacat. 

L'alcaldessa ha assegurat que aquest augment crea problemes de seguretat i convivència, i causa alarma i incomoditat a la població" perquè el menors que arriben al centre passen només una mitjana de 45 dies, no poden ser escolaritzats a Bunyol i aquesta dinàmica els impedeix integrar-se en el poble. 

En el ple d'aquest dilluns, a les 19 hores, es preveu que es convoquen les mobilitzacions per a visibilitzar la problemàtica que es viu a Bunyol amb l'objectiu que la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives busque solucions. 

També et pot interessar