L'Ajuntament de Benicàssim comprarà els terrenys privats on es fa el FIB i el Rototom

La corporació pretén realitzar inversions en les infraestructures del recinte i reduir la contaminació acústica.

El recinte ocupa uns 130 mil metres quadrats de superfície i per a la compra, s'ha obert una línia pressupostària de 3,6 milions d'euros.
El recinte ocupa uns 130 mil metres quadrats de superfície i per a la compra, s'ha obert una línia pressupostària de 3,6 milions d'euros.

L'Ajuntament de Benicàssim, a la Plana Alta, ha decidit que els terrenys on cada estiu tenen lloc festivals de música com el FIB i el Rototom es convertiran en propietat municipal. Any rere any el consistori ha de negociar individualment amb cada propietari per al lloguer dels terrenys, un fet que encareix els costos i genera incertesa, segons han indicat fonts del consistori.

El recinte ocupa uns 130 mil metres quadrats de superfície. Per a la compra, s'ha obert una línia pressupostària de 3,6 milions d'euros que anirà implementant-se a través d'un crèdit. El Pla Especial de Festivals aprovat per l'Ajuntament preveu, una vegada els terrenys siguen de propietat municipal, realitzar inversions en les infraestructures del recinte, com per exemple soterrar les línies elèctriques o instal·lar pantalles protectores per a disminuir la contaminació acústica dels habitatges ubicats més a prop del recinte de festivals.

L'any passat els festivals musicals de Benicàssim van generar 100 milions d'euros de beneficis i van crear 2.200 llocs de treball, segons el consistori. La pròxima edició, els terrenys on actuen els grups del FIB i del Rototom ja podrien ser municipals.

També et pot interessar

stats