L'Aita Mari busca port segur amb 80 persones a bord

A El Hierro ha arribat una altra pastera amb vint persones, una d'elles morta.

Els migrants a la seua arribada a l'aeroport d'El Hierro
Els migrants a la seua arribada a l'aeroport d'El Hierro / Gelmert Finol (Efe)

L'Aita Mari, el tonyiner basc reconvertit en vaixell de rescat, ha localitzat i auxiliat aquest diumenge al Mediterrani 80 persones, entre elles huit menors i tres dones embarassades, i ara espera l'assignació d'un port segur per a desembarcar-les.

El vaixell, que va salpar el passat 30 de gener d'Atenes per a "reprendre la seua missió humanitària en la mar", ha rescatat 80 persones que feia moltes hores que navegaven en una embarcació precària, segons ha informat l'ONG Salvament Marítim Humanitari (SMH), responsable de l'embarcació.

SMH també han assenyalat que els únics ports segurs i pròxims són els italians i maltesos, i ha reclamat que les autoritats europees es responsabilitzen de mantindre un dispositiu de salvament en aqueixa zona perquè "no poden continuar descarregant aquesta responsabilitat en un estat fallit com és Líbia".

Una altra pastera a El Hierro

Una pastera amb vint migrants a bord ha sigut rescatada a uns 800 quilòmetres al sud d'El Hierro.

En l'embarcació viatjaven vint persones, cinc dones i 15 homes, un d'ells mort. De les persones supervivents una es troba en estat crític i dues més estan ingressades amb pronòstic moderat.

Segons Salvament Marítim, la pastera va ser localitzada el divendres pel pesquer marroquí Batiola quan navegava al sud d'El Hierro en aigües espanyoles, tot i que va necessitar l'ajuda de dues embarcacions més per a poder rescatar tots els seus integrants.

També et pot interessar

stats