L'aigua torna a brollar de la Fuente de los 50 Caños

L'Ajuntament tancarà el flux durant la nit per a garantir el cabal durant el dia

L'aigua brolla de la de les 50 canelles de Soborb / À Punt NTC

Els efectes de la sequera es fan visibles de moltes maneres. A Sogorb, a l'Alt Palància, la Fuente de los 50 Caños ha estat funcionat a mig rendiment fins que l'Ajuntament ha instal·lat un nou sistema, un enginyós dispositiu que redueix i distribueix el cabal i ha permés que l'aigua torne a xorrar per totes les eixides.

La diferència amb uns anys enrere és notòria, però és la solució municipal que ha evitat la imatge dels últims mesos, pràcticament sense aigua. Durant setmanes només han funcionat trenta de les cinquanta canelles d'aquesta emblemàtica font.

Tot i que ha tornat la icònica imatge de totes eixides d'aigua simultànies, la població ho nota. "Abans brollava aigua de tots, feia por. Allà hi havia dos rolls que pareixien l'Ebre", ha assegurat un veí. D'altres, en canvi, s'han mostrat més optimistes, agraïts que, almenys, hi haja un poc més d'aigua que abans. "Llueix de meravella, és un goig baixar i veure tot el roll", han afirmat.

No és la primera vegada que es queda sense aigua, però aquesta vegada ha passat molt prompte. Vicente Bolumar Izquierdo, regidor d'Agricultura, Obres i Serveis, ha indicat que "cada canella representa una província, llavors és bonic que caiga aigua en totes. Ha començat molt prompte, anem de cara a l'estiu i no sabem el que durarà".

Per això, el consistori ja busca solucions alternatives, com tancar-la a les nits per a garantir el cabal durant el dia i que puga romandre obert. Idees per a mantindre en ple funcionament aquesta icònica font de gran atractiu turístic.

També et pot interessar

stats