L’aigua de l’aixeta: agradable de sabor i sanitàriament perfecta

Alacant ha organitzat un tast d'aigües, una iniciativa que ha tombat moltes idees preconcebudes

L’aigua de l’aixeta: agradable de sabor i sanitàriament perfecta / À Punt NTC

Aquest dilluns, Alacant ha organitzat un tast d'aigües, una iniciativa que ha tombat més d'una idea preconcebuda. La primera, que l’aigua de la ciutat és agradable de sabor, procedent de diferents fonts d'abastiment i sanitàriament perfecta.

Un total de quinze persones, entre elles coneguts xefs alacantins, han fet un tast cec. Primer han tastat aigua de sis procedències diferents: del pantà de l'Amadorio, de dessaladora, de pous del Vinalopó i embotellada amb tres graus diferents de mineralització. Tots ells han coincidit que l’aigua de l’aixeta és la millor. 

A Espanya es consumeixen 3.500 milions d'aigua embotellada cada any, amb un enorme impacte mediambiental. "Demanar aigua de l’aixeta en un restaurant està mal vist", assegura María José San Román, cuinera del restaurant Monastrell. 

Però hi ha motiu per a l'esperança. Des de la pandèmia ha començat a invertir-se aquesta tendència entre el veïnat d'Alacant i alguns restaurants ja s'oposen a servir aigua embotellada.

El tast d’aquest dilluns s'inclou en el programa de Gastrocinema i ha servit per a desterrar prejuís i obrir ments. I, sobretot, per a conscienciar l'opinió pública

També et pot interessar

stats