L'àguila pescadora torna a la Comunitat Valenciana 40 anys després

La Conselleria de Medi Ambient n'ha reintroduït quatre exemplars al parc natural de la Marjal de Pego-Oliva.

L\'àguila pescadora torna a la Comunitat Valenciana 40 anys després
L'àguila pescadora torna a la Comunitat Valenciana 40 anys després

La Conselleria de Medi Ambient ha reintroduït quatre exemplars d'àguila pescadora al parc natural de la Marjal de Pego-Oliva. Les últimes parelles valencianes d'aquesta espècie es van refugiar a la Marina en els anys 70 i principis dels 80.

Es tracta de quatre polls, dos nascuts a les Balears i altres dos a Cadis, que s'instal·laran en una gàbia d'aclimatació situat en un terreny de l'Ajuntament de Pego. Més enllà de la seua recuperació, el projecte vol facilitar la connexió entre l'aïllada població d'àguila pescadora de les Balears i la incipient d'Andalusia, amb l'objectiu de consolidar la capacitat reporoductora d'aquesta au a l'Estat. Durant dos mesos, a aquests exemplars se'ls donarà de menjar a la gàbia, sense que puguen veure als seus cuidadors, fins que comencen a fer les primeres pràctiques de vol.

Per a facilitar l'adaptació de les àguiles al mitjà on han sigut allibarades, en el projecte s'han dut a terme diverses actuacions, com la correcció i l'eliminació de torres i línies elèctriques, i tasques de millora de l'hàbitat mitjançant la creació d'aigües lliures de vegetació palustre. També s'han instal·lat suports elevats com ponedors o plataformes de nidificació.

També et pot interessar

stats