L'Agència Espanyola de Medicaments demana frenar la venda de les mascaretes de grafé

Recomana la població evitar-ne l'ús després que les autoritats sanitàries del Canadà hagen alertat de possibles efectes per a la salut

Una de les mascaretes de grafé comercialitzades a Espanya / Europa Press

L'Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (Aemps) ha demanat que es deixen de comercialitzar les mascaretes fabricades amb grafé, després que les autoritats sanitàries del Canadà hagen alertat que la inhalació de les partícules d'aquest material podría danyar els pulmons.

En un comunicat l'Aemps recomana a la població evitar utilització de mascaretes quirúrgiques que continguen aquests components com a mesura de precaució.

L'Agència informa que a Espanya s'ha identificat la venda de màscares quirúrgiques de tipus IIR amb grafé de biomassa del fabricant xinés Shandong Shengquan New Materials Co. Ltd.

En les últimes hores els governs del País Basc, Andalusia i Castella i Lleó han ordenat la retirada d'aquestes mascaretes en centres de salut i hospitals després de constatar que s'havien distribuït entre personal sanitari.

L'organisme ha obert una investigació per a concretar el risc potencial d'inhalar partícules d'aquest material i insta a la població a notificar qualsevol incident relacionat amb el producte a través del sistema de vigilància de productes sanitaris.

També et pot interessar

stats