L'aeroport de València serà el primer a implantar un pla d'acció contra la contaminació acústica

Els municipis afectats podran presentar al·legacions a les mesures plantejades pel Ministeri de Transports per a reduir el soroll als barris més pròxims a les instal·lacions

La delegada del govern, Pilar Bernabé, reunida amb alcaldes dels municipis afectats pel soroll de l'aeroport de València
La delegada del govern, Pilar Bernabé, reunida amb alcaldes dels municipis afectats pel soroll de l'aeroport de València / @pilarbernabe (X)

La delegada del govern a la Comunitat Valenciana, Pilar Bernabé, s'ha reunit este dijous amb els alcaldes dels municipis afectats per l'aeroport de València per a explicar-los el Pla d'Acció Contra el Soroll que el Ministeri de Transports ha sotmés a informació pública.

El pla contempla un conjunt d'actuacions per a mitigar l'impacte acústic que genera el recinte aeroportuari sobre les poblacions més pròximes de la comarca de l'Horta Sud i dels barris del sud de la capital. Inclou mesures per a incentivar que les companyies usen aeronaus menys sorolloses i perquè les operacions d'aterratge i enlairament es facen d'acord amb criteris de minimització de l'impacte acústic.

Els municipis disposen de 45 dies per a presentar al·legacions que "enriquiran" el pla, segons ha assenyalat Bernabé, que ha celebrat que l'aeroport de València siga el primer a posar en marxa un pla contra el soroll en línia amb el que marca la normativa europea. Les mesures per a atenuar el soroll les estudiaran grups de treball amb els gestors i empreses aeroportuàries i el veïnat.

Després de la trobada, Bernabé ha subratllat que el govern d'Espanya ha demostrat "la seua aposta inequívoca per les infraestructures estratègiques de la Comunitat Valenciana". També ha destacat que l'executiu ha mostrat interés pels "veïns i veïnes que viuen i conviuen amb eixa infraestructura" i treballa "de manera conjunta i coordinada" per a evitar l'impacte de la contaminació acústica.

També et pot interessar

stats