L'aeroport d'Alacant-Elx portarà el nom de Miguel Hernández

El ministre Ábalos ha anunciat que s'han iniciat els tràmits perquè l'aeroport porte el nom del poeta oriolà.

Lucía Izquierdo, família del poeta oriolà, en l'acte d'homenatge al Palau del Temple de València amb motiu del 110é aniversari del seu naixement
Lucía Izquierdo, família del poeta oriolà, en l'acte d'homenatge al Palau del Temple de València amb motiu del 110é aniversari del seu naixement / À Punt NTC

El ministre de Transports i Mobilitat, José Luis Ábalos, ha anunciat aquest divendres que s'han iniciat els tràmits perquè la denominació de l'aeroport d'Alacant-Elx incorpore el nom del poeta Miguel Hernández. Així ho ha explicat durant l'acte d'homenatge al poeta oriolà que ha acollit el Palau del Temple de València amb motiu del 110é aniversari del naixement de l'autor.

L'acte ha comptat amb la participació de la neta i la nora de Miguel Hernández; el president de la Generalitat, Ximo Puig; la delegada del govern espanyol a la Comunitat Valenciana, Gloria Calero; i l'alcalde de València, Joan Ribó, entre altres.

Ábalos ha participat en l'acte a través d'un vídeo, en el qual ha recalcat el “deute” d'Espanya amb Miguel Hernández i la seua família. “Cap país pot condemnar a mort un dels seus poetes més rellevants i eixir-ne moralment indemne”, ha subratllat. Així, com que “Espanya li deu tribut”, ha anunciat que s'incorporarà el seu nom a l'aeroport d'Alacant-Elx per a “pagar una part d'aquest deute“. ”S'han iniciat els tràmits que ho faran possible”, ha indicat.

Puig ha valorat que és una “bona notícia” que “la porta més gran de la Comunitat Valenciana amb el món” s'anomene Miguel Hernández. Per la seua banda, la nora del poeta, Lucía Izquierdo, ha remarcat que des de la família estan “molt agraïts” amb la decisió. “S'ho mereix tot”, ha asseverat.

També et pot interessar

stats