L'aeroport d'Alacant-Elx opera amb normalitat els 189 vols previstos per a aquest divendres

Es reobri l'espai aeri de manera gradual després de l'incendi que ha afectat més de 20.000 persones i 156 vols.

Francisco Rodríguez en 'Les notícies del matí'

L'aeroport d'Alacant-Elx ha recuperat aquest divendres completament la seua operativitat, per la qual cosa arranca el cap de setmana sense restriccions en el trànsit aeri, segons ha informat Aena per mitjà del seu compte de Twitter.

Així ha indicat que per a hui hi ha programats 189 vols en l'aeroport que s'operaran sense restriccions operatives al trànsit aeri". De fet, fins a les 09.00 hores s'han realitzat 21 operacions.

Pel que fa al balanç del tancament aeroportuari com a conseqüència de l'incendi que afecta part de la coberta de la terminal, Aena ha precisat que entre el dimecres 15 i aquest dijous 16 s'han vist afectats 199 vols, que han sigut cancel·lats, desviats o no operats.

.Més de 20.000 persones i 156 vols afectats. És el balanç de l'incendi en una de les cobertes de l'aeroport d'Alacant-Elx. L'espai aeri ha començat a reobrir-se de manera gradual. . Ha sigut una de les pitjors emergències viscudes en les instal·lacions, que tardaran dies a recuperar el ritme. 

"La presència d'algun equip d'emergència en l'aeroport probablement es mantinga tota la setmana, perquè és convenient que hi haja un equip de guàrdia per si sorgira alguna necessitat", ha assenyalat Josep Maria Àngel, secretari autonòmic d'Emergències. 50 tècnics han treballat durant tota la nit i han certificat que l'estructura de l'edifici no està danyada. Ara, només queda una zona delimitada per seguretat on es continua treballant. La resta de la terminal viu una certa normalitat marcada només per les presses dels passatgers. 

Reclamacions de les persones afectades

Els passatgers que s'han vist afectats per l'incident tenen dues vies de reclamació, com ha comentat en Les notícies del matí Francisco Rodríguez, advocat de la Unió de Consumidors. Les persones que no han pogut viatjar poden reclamar que les companyies aèries els tornen els diners. Per a algun tipus d'indemnització caldria demanar-la al responsable de l'aeroport. "Seria el responsable el que hauria d'indemnitzar els afectats per la situació", ha comentat.

També et pot interessar