L'aeroport d'Alacant-Elx continuarà tancat almenys fins a les 14:00 hores

La complexitat de les tasques d'extinció ha obligat a cancel·lar 14 vols d'eixida i 21 d'arribada.

Imatge de l'inici de l'incendi

L'aeroport d'Alacant-Elx continuarà tancat al trànsit aeri com a mínim fins dijous al migdia per la complexitat de les tasques d'extinció de l'incendi en una de les cobertes de la zona d'embarcament, que encara presenta foc actiu.

Fonts aeroportuàries han explicat que s'ha establit un gabinet de crisi que es reunirà a les 8:00 h per a fer un seguiment de les tasques d'extinció. En aquestes reunions es determinarà si s'obrin les pistes dijous al migdia, o si se'n retarda encara més l'obertura.

Aquest dimecres s'han cancel·lat 14 vols d'eixida i 21 d'arribada, i s'ha demanat als passatgers afectats que consulten amb les seues companyies aèries per a saber si el seu vol ha sigut suprimit o si els ofereixen un aeroport alternatiu.

Arran del foc, vora 2.000 persones han sigut desallotjades de la terminal d'embarcament i de la resta del recinte aeroportuari, entre passatgers i treballadors, sense que hi haja danys personals.

Les primeres hipòtesis apunten a un curtcircuit

Fonts de la investigació han assenyalat que encara és prompte per a conéixer la causa de l'incendi, atés que els bombers continuen treballant a la coberta. No obstant això, el secretari autonòmic de Seguretat i Emergències, Josep Maria Àngel, ha dit en el 20H NTC que les primeres hipòtesis, encara per confirmar, indiquen que la causa de l'incendi pot estar en un curtcircuit o una fallada elèctrica.

El foc s'ha iniciat cap a les 14.30 hores en una zona de la coberta de la terminal d'embarcament i ha cremat un fals sostre, que ha originat una gran columna de fum visible a diversos quilòmetres a la redona.

També et pot interessar

stats