L'aeroport de Castelló passa a ser de titularitat pública

La concessionària anterior va trencar el contracte perquè el Consell no va accedir a pagar-li els fons addicionals que reclamava.

L'aeroport de Castelló, en una imatge d’arxiu
L'aeroport de Castelló, en una imatge d’arxiu / À Punt NTC

L’aeroport de Castelló és, des d'aquest divendres, de titularitat pública i es converteix, així, en el primer aeroport públic gestionat íntegrament per la Generalitat, a través d’Aerocas.

L’administració autonòmica l’assumeix la gestió de l’aeroport després de l'eixida d’Edeis com a entitat gestora de l’aeroport per desavinences econòmiques amb el Consell i una vegada acabat el procés de certificació que ha fet Aerocas davant de l'Agència Estatal de Seguretat Aèria.

L’empresa va trencar, de manera unilateral, el contracte després de la negativa del Consell a aportar-li més fons dels acordats inicialment. Edeis demanava un augment respecte a la quantitat fixada argumentant que l’increment d’hores d’obertura de l’aeroport suposava un cost addicional, però la Generalitat no ho va admetre.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha defensat que la gestió directa de l’aeroport era més rendible per a les arques autonòmiques.

En els últims cinc anys, l'aeroport castellonenc ha superat els 500.000 passatgers i els 10.000 moviments d'aeronaus.

També et pot interessar

stats