L'aeroport de Castelló integrarà una plataforma industrial i un centre de manteniment d'avions

La previsió dels projectes és generar al voltant de 200 llocs de treball entre directes i indirectes.

L'aeroport de Castelló integrarà una plataforma industrial i un centre de manteniment d'avions
L'aeroport de Castelló integrarà una plataforma industrial i un centre de manteniment d'avions

L’aeroport de Castelló tindrà una plataforma per al desenvolupament d'activitats industrials i un centre de manteniment d'avions. Així ho ha anunciat el president de la Generalitat, Ximo Puig, després de reunir-se amb el consell d'administració de la societat pública Aerocas.

La gestora de l’aeròdrom ha aprovat els plecs de condicions per a licitar les obres i la direcció d'obra d’una plataforma industrial per un pressupost de 2,4 millons d'euros i que permetrà habilitar una zona dedicada a l'estacionament, manteniment i desmantellament d'avions.

La nova plataforma concentrarà l'activitat industrial de l'aeroport, atenent la demanda d'espai de les empreses que operen en l'actualitat i d’aquelles que puguen incorporar-s'hi. El termini d'execució de les obres és de cinc mesos.

D'altra banda, Aerocas ha aprovat també l'acceptació i publicació de la sol·licitud presentada per l'empresa Brok-air Aviation Group per al lloguer d'espai, durant un període de 15 anys, amb la finalitat de posar en marxa un centre de manteniment d'avions.

Brok-air ha presentat un projecte d'implantació en l'aeroport en tres fases. La primera abasta una superfície de 22.000 metres quadrats i inclou la construcció d'un hangar per a manteniment d'avions de la família A320 i B737. Durant aquesta etapa, la previsió de la companyia és generar al voltant de 200 llocs de treball directes i indirectes. En les fases següents hi ha previstes noves instal·lacions fins a completar els plans d'expansió de l'empresa.

El cap del Consell ha assenyalat que les noves inversions que s'han aprovat responen a l'estratègia del govern valencià de “diversificar” l'activitat de l'aeroport de Castelló, “a fi que es consolide com un element de vertebració del territori i de generació de llocs de treball qualificats".

Volotea operarà una ruta a Bilbao

A més, Aerocas ha ratificat un acord amb l'aerolínia Volotea per a operar a l’estiu, si les circumstàncies ho permeten, en una ruta a Bilbao, en substitució de la prevista a Marsella, que es reprendrà l'any vinent.

La decisió respon a la necessitat d'adaptar-se a les circumstàncies excepcionals i a les perspectives del sector aeri i turístic, derivades de la crisi del Covid-19.

La de Bilbao es convertirà en la primera connexió nacional regular que ofereix l'aeroport. La ruta operarà durant 15 setmanes, entre juliol i octubre, amb dues freqüències setmanals. La previsió de l'aerolínia és aconseguir els huit mil passatgers en el temps en què estiga vigent.

També et pot interessar

stats