L'Aemet manté els avisos taronja per temporal de mar i groc per pluges

S'han registrat més de 330 telefonades en el 112 relacionades amb 227 incidents.

Avisos actius d'Aemet
Avisos actius d'Aemet

La primera DANA de l'hivern meteorològic s'ha concentrat a les comarques del sud de València i nord d'Alacant. Aquest dimarts l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) manté els avisos taronja per temporal de mar al litoral de València i Alacant; i groc al centre i el sud per pluges. Durant tota la nit les precipitacions han continuat en bona part del territori d'una manera moderada, excepte a les comarques del nord. El telèfon del 112 ha rebut més de 330 cridades relacionades amb 227 incidents. 

En les últimes hores s'han arreplegat fins a 27 l/m² a Torrevella, i les pluges han provocat problemes en algunes vies. Estan afectades per inundacions la N-332, a la zona de les Salines, i la CV-905, on els bombers han hagut d'intervindre perquè alguns conductors han quedat atrapats. En altres localitats del Baix Segura s'han superat també els 20 l/m², com a Almoradí, amb 24 l/m², i al Pilar de la Foradada, amb 22 l/m². 

Ara aquest nou episodi de pluges s'ha desplaçat cap a Múrcia, on està donant problemes a la zona de San Javier, però les precipitacions es poden mantindre durant tota la setmana, com recorda Jorge Tamayo, delegat de l'Aemet a la Comunitat Valenciana.

Aquesta DANA ja va deixar dilluns una forta empremta a la Marina, la Safor i la Ribera Baixa. A Alzira, a la Casella, s'han acumulat 247 l/m², i a Barx també se n'han recollit més de 220. La pluja va obligar a tallar algunes carreteres i camins, va inundar passos inferiors, i a Cullera els llauradors van començar a desaiguar els camps. De fet, encara hi ha diverses carreteres de la Safor i la Marina negades i tallades al trànsit.

També et pot interessar