L’Aemet assegura que l'any està sent "extremadament càlid" a la Comunitat Valenciana

Quan falten tres dies perquè acabe el més, és probable que siga el novembre més càlid des que hi ha registres 

Evolució de la temperatura
Evolució de la temperatura / À Punt Oratge

L'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) ha informat a través d’un fil en la xarxa social X que, amb les dades provisionals fins hui dia, la Comunitat Valenciana està novament davant d'un any "extremadament càlid". De fet, en aquests onze mesos, de gener a novembre d’enguany, la mitjana de temperatura és una dècima més càlida que en el mateix període de 2022, que fins ara era el més càlid al territori valencià.

L’Aemet ha avançat que aquest dijous un front actiu travessarà la Península i, com sol ocórrer amb fronts de ponent, "hi haurà grans zones sense pluja" i les precipitacions seran febles, afectaran sobretot l'interior de la meitat nord i no es descarten de manera dispersa a la resta.

Aquest dimecres i dijous, afirmen, seran dies càlids i en moltes localitats del litoral se superaran els 24-25 °C. Però el mateix dijous, després del pas del front es produirà un “notable descens tèrmic”. De fet, el descens mitjà acumulat entre dijous i diumenge serà de 8 °C.

“Si el cap de setmana et comenten que fa fred, tranquil·lament pots dir que no és res extraordinari, que és el que toca per a aquestes dates en les quals estem, de principis de desembre. El realment extraordinari va ser el pic càlid de meitat de mes i el previst per a demà i dimecres”, constaten. 

A més, segons Aemet, també estaríem davant del novembre més sec d’aquest segle i un dels mesos de novembre més secs des d’almenys 1950. 

També et pot interessar

stats