L'Aemet anuncia un estiu "més calorós del normal"

Els meteoròlegs preveuen una pujada de les temperatures "d'almenys" 0,5 ºC, semblant a 2018.

VÍDEO | L\'Aemet anuncia un estiu \"més calorós del normal\"

L'estiu 2019 serà "més calorós del normal" a la península i Balears, segons l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet). Després de la novena primavera més càlida en el que va de segle, l'estiu serà "almenys 0,5 ºC més calorós", segons la portaveu d'Aemet, Beatriz Hervella. 

Si es confirma la predicció, l'estiu es comportarà, en temperatures, de manera similar a l'any passat, 2018, que va resultar 0,6 °C més càlid respecte als valors normals del període de referència 1981-2010 però menys calorós que els estius de 2015 a 2017.

La portaveu de l'Aemet, Beatriz Hervella, ha destacat que l'anomalia de mig grau centígrad més per al conjunt d'Espanya podria ser fins i tot major a Lleó, Ourense, Zamora, oest d'Extremadura, Huelva, Màlaga i sud de Castella-la Manxa on la predicció preveu un estiu fins a 1 °C més càlid.

Així, Hervella ha comparat aquesta predicció amb el "famós estiu de 2003" que va resultar un 1,9 °C superior als nivells normals.

Per altra banda, el portaveu Rubén del Campo ha confirmat que aquesta primavera ha sigut càlida i la sisena més seca del segle XXI. Segons ha dit, s'hi han produït un 15% menys de precipitacions en els últims 12 mesos i ha anunciat que Espanya està en situació de "sequera meteorològica".

Respecte al període juny-setembre, l'Aemet no veu un senyal clar de precipitacions. 

També et pot interessar

stats