L’advocat de La Manada recorre contra la sentència de 9 anys de presó

Argumenta que el juí es desenvolupà “sota pressió mediàtica” i que la declaració de la denunciant “no reuneix els filtres” exigits pel “criteri juridisprudencial”.

Imatge: EUROPA PRESS
Imatge: EUROPA PRESS

Agustín Martínez Becerra, advocat dels cinc membres de La Manada, ha presentat un recurs de cassació davant el Tribunal Suprem contra la condemna de 9 anys de presó per un delicte d’abús sexual amb superioritat a una jove en les festes de Sant Fermí de 2016.

L’advocat ha explicat que el recurs es basa fonamentalment en tres línies: la primera, que el juí en la secció segona de l’Audiència de Navarra es va desenvolupar, al seu parer, “sota una pressió mediàtica que pot donar lloc a la nul·litat d’aquest”.

El segon argument és que, “d’acord amb el nou criteri que ha establit el Tribunal Suprem, la declaració de la denunciant no reuneix ni passa els filtres exigits per aquest criteri jurisprudencial, que són l’absència d’incredibilitat subjectiva, la versemblança del testimoni i la persistència d’aquest”.

En tercer lloc, Martínez Becerra afirma en el recurs que “el principi acusatori d’abús sexual amb prevalença no es va dilucidar al llarg de la vista” i que, tot i que una persona acusada per un delicte d’agressió sexual “pot ser condemnada per abús”, la superioritat “apareix de forma sorprenent quan cap de les acusacions va utilitzar aquesta figura”.

També et pot interessar

stats